دکتری معماری منظر
زمینه تخصص دکتری معماری منظر با تکیه بر ابعاد مختلف فرهنگ غنی سرزمین ایران در قالب محیطهای وابسته و پیوسته به محیطهای زیستی انسانی و اکولوژی محیط و در نهایت پایداری منظر در فضاهای درون شهر و فضاهای بیرونی در معماری و حومه شهرها با گرایشهای مربوطه میان رشتهای پیشنهاد میگردد که در این زمینه مجموعه تخصصی دکتری معماری منظر به عنوان زمینه موضوعی برای گرایشهای مختلف این رشته و همچنین رشتههای میانی بین تخصصهای وابسته طرح میگردد.
دکتری معماری منظر، بالاترین مقطع آموزشی کشور در گروه منظر است که با هدف تربیت کادر علمی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی و مدیران راهبردی دستگاههای اجرایی اقدام به پذیرش دانش آموختگان کارشناسی ارشد منظر و سایر رشتههای مرتبط و تربیت آنها در رشته دکتری معماری منظر در گرایشهایی که بر حسب موضوع رساله نهایی آنها تدقیق میشود، مینماید.
توسعه نیازهای مادی و معنوی زندگی انسان با توجه به ارتقای معیارهای جوامع در عصر جدید که ناشی از توسعه فناوری و افزایش استانداردهای زیستی او می باشد، ضرورت توجه به عرصه های بیرونی را افزون ساخته است. از این رو توجه و توسعه رشته معماری منظر به مثابه هنر و دانشی که توجه خود را به طراحی فضاهای بیرونی توده های ساختمانی معطوف می دارد ضرورت می یابد.
در این میان با توجه به تاریخ و پیشینه غنی کشور ایران در حوزههای مرتبط با منظر و باغ و مطرح بودن تمدن ایران به عنوان یکی از تمدن های منظرین جهان، توجه به تربیت متخصصین و متفکرین این حوزه در کشور گامی مهم و ضروری در توسعه و تدوین بومی این علم نوین در کشور و تحکیم جایگاه ایران در مجامع علمی و تخصصی مربوط به این حوزه به شمار میرود. در عین حال با توجه به توسعه روزافزون رشتهها و حوزههای مربوط به طراحی فضاهای بیرونی، تربیت اساتید و دانشآموختگان سطح دکتری آشنا با دانش روز این رشته و همین طور اگاه به پتانسیل ها و مشکلات بومی مرتبط با این حوزه، در جهت تامین اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ضروری است.
اهداف تاسیس رشته عبارت است از:
– تربیت متخصصان آگاه به دانش منظر و متکی بر فرهنگ و تمدن ایران علیالخصوص در جهت توسعه و گسترش این علم در کشور.
– تربیت متخصصان نظریهپرداز در زمینه دانش نوین منظر و شیوههای توسعه آن در ایران و جهان.
– تربیت کادر علمی دانشگاهی، مؤسسات پژوهشی عالی.
رشته معماری منظر در مقطع دکتری شامل دروس اصلی، دروس تخصصی ویژه و رساله به شرح زیر می باشد:
دروس اصلی 9 واحد
دروس اختیاری 9 واحد
رساله 18 واحد